Festivalul verzei – sarmalele pe primele locuri

November 1, 2017

Postat: — Categorie: Uncategorized

Varza nu trebuie subestimată, deoarece se fac mâncăruri delicioase din ea şi are o lungă tradiţie în această zonă – a spus, duminică, maestrul bucătar Tóth Endre, preşedintele juriului, încurajând echipele participante. Cele 12 echipe concurente au avut la dispoziţie 3 ore pentru a-şi prepara mâncărurile din varză. Zece dintre concurenți au preparat sarmale, iar cei trei câștigătorii tot cu sarmale au convins juriul că preparatele lor sunt cele mai bune.

 

Pe baza punctajului obţinut, echipa Îngerii păzitori a câștigat premiul trei, echipa cadrelor didactice in Cernat, Cserniped a primit premiul doi, iar pe locul întâi s-a clasat echipa Mesterséfek (MasterChef) a Școlii Generale Váradi József din Sfântu Gheorghe.

Premiul special a fost acordat echipei Jani angyalai, Îngerii lui Jani, ei au folosit ca ingrediente pentru sarmale, printre altele, gutui, patru feluri de chimen, slănină de mangalița.

Parada cârnaţilor, ediţia XV, şi Festivalul verzei, evenimente ce s-au desfăşurat în perioada 27-29 octombrie, au fost organizate de către Consiliul Judeţean Covasna, Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) şi Asociația AgrosSIC și Centrul de Cultură al Județului Covasna.

 

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

29 octombrie 2017

Adaugă comentariu

*